דחוביץ

דחוביץ – איך להיות קואצ'ר מצליח

איך להפוך לקואוצ'ר מצליח, מאת דחוביץ

מי לא זוכר את השורה המפורסמת של פיטר פארקר (סבו של ספיידרמן) כשאמר, "עם כוח גדול באה אחריות גדולה." כאן דחוביץ ובמאמר זה אתייחס לנושא האימון והקואוצ'רים.

זה נכון שהחברה מצפה מספיידרמן – גיבור על קומיקס, טלוויזיה וסרטים עם כוחות יוצאי דופן – להיות אחראי להצלת העיר שלו והעולם כולו מכוחות הרשע. והוא, כמובן, אף פעם לא איכזב אותנו. למרות הפיתויים שבבעלות כוחות כאלה, הוא משתמש ביכולותיו רק לטובת האנשים הסובבים אותו.

העניין מאד דומה עם הרצון/מטרה להפוך לקואוצ'ר מצליח כי יש לא מעט הקבלות ודמיון. לקואוצ'רים אין להם כוחות על אנושיים כמו ראיית רנטגן או טיסה באוויר עם "חבלים דביקים" קסומים. אבל לקואוצ'רים הגדולים יכול להיות כוח אמיתי כי באמצעות היכולות שלהם ניתן לעזור לאחרים – ועם זה מגיעה האחריות  – להנחות אחרים לקראת הצלחה. זהו הכוח האמיתי שניתן להשתמש בו כדי לעזור לאנשים אמיתיים.

אם הקואוצ'רים יעשו זאת היטב, ביכולתם יכולים לעזור לאחרים להפוך את חייהם. אותו דבר להיפך.

אז, עם הכוח הזה לאמן את הלקוחות לפתח חזון אישי ולקדם מטרות מגיעה גם האחריות. מאמנים גדולים לוקחים על עצמם את כל התהליך כחלק מהאחריות המקצועית. זה יכול לכלול הכל, החל מוודאות שהלקוח יתקדם בכיוון הנכון, להחזיר אותו למסלול הנכון, לבצע פיקוח ומעקב אחר השימוש שלו בתרגילים לאורך הדרך ועוד.

יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי להיות קואוצ'ר אחראי יותר. לא פחות חשוב, ניתן להקנות את אותם מיומנויות ללקוחות שלך כדי לעזור שגם הם ינהלו חיים אחראיים יותר, מלאי יושרה.

דחוביץ מסביר – איך להוציא את ה"אתה" האחראי

מס' 1 – לפתח מודעות עצמית.

למד והכיר את החוזקות והחולשות שלך כדי להיות מסוגל לראות את ההתנהגות שלך בצורה אובייקטיבית. זהה את החסרונות שלך, קבל משוב וערוך שינויים בעת הצורך. ככל שתהיה יותר מודע לעצמך לכל ההיבטים שלך, כך תדע איזה סוג של לקוחות אתה יכול לאמן בצורה הטובה ביותר, וחשוב לא פחות – אלה המופנים בצורה הטובה ביותר לאחרים.

ד"ר ג'רארד בל, יועץ עסקי ופרופסור באוניברסיטת צפון קרוליינה ב-Chapel Hill, מייעץ לנו כיצד להרחיב את הידע העצמי שלנו. הוא אמר, "למד את עצמך מקרוב ותרגל טכניקות הערכה עצמית כדי ללמוד כיצד אתה מתנהג, ואת ההשפעות שיש לך על אחרים. כאחרים על האפשרות, המשוב וההצעות שלהם להפוך למאמן טוב יותר." הלקח הוא פשוט: ככל שנגדל יותר, כך נוכל להציע יותר, ונוכל לעזור לאחרים.

מס' 2: למד להפריד בין אחריות לדאגה

כאשר אנו שומעים את המילה "אחריות", לעתים קרובות אנו חושבים לעצמנו, "עוד משימה, בעיה אחרת". עם זאת, אחריות אינה קשורה לדאגה לדברים שנותנים לנו כדי להסתדר. קחו בחשבון את הסיפור הזה: לילה אחד בתום המשמרת השנייה יצא ראש אגף התפעול מהמפעל שניהל ועבר על פני סבל. סבל שעבר עליו אמר, "מר. סמית, הלוואי והיה לי את המשכורת שלך. אבל לא הייתי רוצה את הדאגה שמתלווה לזה".

מר סמית' ענה, "אני נותן את הטוב ביותר שאני יכול כשאני כאן. אבל אני מפסיק את הדאגה כשאני עוזב כדי שאוכל להיות 100% עם המשפחה שלי כשאני בבית".

גם אתה יכול ללמוד לתת את המיטב לעבודה מאתגרת, אבל אז "להשאיר את זה ליד הדלת" כשאתה לא בשעות העבודה. לדאוג לא משיגים דבר מלבד להכשיל אותנו, ולמעשה בסופו של דבר הופכים אותנו לפחות יעילים! אל תיתן לדאגה לפגוע בבהירות השיפוט שלך וביכולת לנקוט בפעולה נחרצת. אתה יכול ללמוד את זה ככל שאתה גדל.

לשאת באחריות של אימון לא צריך להפחיד אותך. האימון הוא היכולת לעזור לאחרים. קבל את האחריות הנלווית לכך.

שום דבר לא מתקבל על ידי דאגה אם הלקוחות שלך משיגים את המטרות שלהם או לא. התמקדו בתמיכה והשראה בהם. היו השותפים שלהם בצמיחה שלהם. סיעור מוחות איתם כשזה מתבקש. אבל בסופו של דבר, באחריות הלקוח שלך לקחת אחריות על השגת מטרותיו. אתה רק עוזר להם לראות ולהשיג את המצב הזה.

3 קח סיכונים מחושבים ולמד מהטעויות שלך

לקואוצ'רים יעילים יש את האומץ לבקש מהלקוחות שלהם לקחת סיכונים כאשר התוצאות וההצלחה אינן בטוחות. נכונות להסתכן בכישלון היא תכונת ליבה של כל האנשים המצליחים. כמאמן אתה יכול לעזור ללקוחות שלך לעבוד עם סיכונים וכישלון אפשרי. עזרו להם ללמוד לנתח את המצב והאפשרויות שלהם. עבדו איתם כדי לרשום את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, ואז הקצה לכל בחירה דירוג גורם סיכון מ-1 עד 5. לאחר מכן, בקש מהם לקבוע את הסבירות של כל אחת מהאפשרויות להתרחש. זה יעזור להם לכמת ולנהל את תהליך נטילת הסיכונים. כמו כן, הובילו אותם לפרדיגמה טובה יותר לגבי כישלון. מהו כישלון מלבד משוב נהדר שדרך הפעולה הנוכחית שלנו אינה הדרך הנכונה? השתמש במידע זה לתיקון הקורס. כישלון לא קורה עד שאנחנו מוותרים. אם אתה לא מוותר, כישלון הוא לא אופציה.

שיתוף הפוסט

פוסטים קשורים